Израел ще продаде на Гърция противотанкови ракети Spike в сделка на

...
Израел ще продаде на Гърция противотанкови ракети Spike в сделка на
Коментари Харесай

Спешна нужда от отбрана: Израел продава противотанкови ракети на Гърция за $400 милиона

Израел ще продаде на Гърция противотанкови ракети Spike в договорка на стойност $400 милиона, заяви израелското министерство на защитата, представено от международните организации. Новината идва единствено няколко дни след договорка с сходен размер за обезпечаване на противовъздушна защита на новоприетия член на НАТО Финландия.

Spike е управляема противотанкова ракета, употребена от доста страни от Европейски Съюз и НАТО, създадена от израелския държавен защитителен реализатор Rafael

" Ракетите Spike ще подсилят гръцката войска и чакаме по-нататъшно разширение посредством стратегическо съдействие в близко бъдеще ", съобщи изпълнителният шеф на Rafael Йоав Хар-Евен.
 Япония купува стотици ракети
Япония купува стотици ракети " Томахоук " от Съединени американски щати

Въоръжените сили на страната натрупат оръжие в мащаб, невъобразим от 1945 година насам

Министърът на защитата на Израел акцентира, че съглашението ускорява връзките сред страните.  Миналата седмица Израел разгласи, че ще даде усъвършенстваната система за противовъздушна защита David`s Sling на Финландия, откакто тя публично се причисли към НАТО на 4 април.

Финландия ще получи отбранителната система, предопределена за прихващане на балистични и крилати ракети в договорка за $345 милиона. Все още се изисква утвърждение от Съединени американски щати, които вземат участие в създаването на системата.

Присъединяването на Финландия, слагащо завършек на седем десетилетия военно необвързаност, съвсем удвоява дължината на границата, която НАТО споделя с Русия и укрепва източния й фланг на фона на войната в Украйна, която продължава без да се вижда позволение за излаз от рецесията. 

Финландия разяснява, че договорката с Израел доста ще увеличи нейните военни качества, а Израел я назова " първокласен скок " в съдействието в региона на защитата сред страните.
 Дания отстрани
Тази европейска страна отстрани формален празник, с цел да усили бюджета си за защита

Отмяната ще обезпечи спомагателни 427 милиона долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР